Gud och Hemglass ?

Nä, det har inte kommit ut någon glass med gudommligt namn som "himmla gott" (vilket för övrigt är namnet på ett Te - men det får bli ett annan inlägg). Det här är en tanke som poppade upp i mitt huvud då jag var på Oktoberfäst nu under helgen och lyssnade till en av de många predikningarna. Gud och glassbilen.
 
Är han onyttig?
Frestande?
För han mycket oväsen?
Är han smurfblå?
 
Nä, faktiskt inget av ovanstående är nog sant - vad som däremot är sant är att man kan se på och uppfatta Gud på många olika sätt. Titta på filmklippet nedan så ska jag förklara vad jag menar - det förklarar de hela riktigt bra :D
 
 
Då jag såg det hela så tänker jag mig att det är Gud som är själva glassbilen, för precis som bilen så har han ingen backspegel som visar oss vad vi har gjort och påminner om de vi lämnat bakom oss och i Gud (precis som i glassbilen) finns en massa läckerheter vi kan få smaka på. När Gud kallar oss och hans ord predikas är det kanske inte alltid så att vi känner att det är trevligt att lyssna till. Ibland vill vi kanske heller göra som gumman i reklamen och plugga igen öronen och bara leva i världen i tron om att det ska ge oss av de goda och friden vi längtar efter.
 
Människorna som rusar till bilen är de som tagit beslutet att "köra ända in i kaklet", de kommer till Gud för att de vet att de finns läckerheter och vishet att hämta.
 
Sen kan det även vara så att det tar lite tid att se vad det är för en gåva som Gud har till oss (ofta kallat "andens nådegåvor" av den som predikar i kyrkan). Och det är ju lite som då man köper glass det med. Man kanske får veta att man har "profetiskt tilltal", men det säger mig ungefär lika mycket som en kartong med en bild på. Vad som finns innuti, hur det smakar och vem jag kan få glädja genom att dela detta med - det vet jag ju först då jag öppnat på lådan och smakat på det hela själv. För visst är det väl så att när vi smakat på nån god kaka eller gått på en bra restaurang eller sett en bra film så VILL vi rekommendera det till de vänner och bekanta vi har?
 
Eller vad säger ni? =)