Det svåra är inte att skriva..

Det svåra är inte att skriva, det svåra är att veta och känna att man har skrivit nog och att det tillräckligt välformulerat för att verksamhetsplanen ska bli godkänd.
 
Den 18 januari träffade jag Streetlight i Norsjö på de årliga styrelsemötet, ett möte som slutade med att jag nu fått de hedersvärda uppdraget att verka som Ordförande under verksamhetsåret 2015. Med detta ansvara kommer, utöver vanligt styrelsearbete även uppgiften att ta fram en verksamhetsplan. Tillsammans med finaste Josefine Lindgren - som jag för övrigt gick i förskola samt 1-3:e klass med - så har visioner och idéer strömmat till. Men det är en sak att drömma och en helt annat att bena ut och rensa bland dem och se till att de blir förverkligade.
 
Så det är vad jag suttit med av och till i snart en vecka, en verksamhets och visionsplan som ska täcka verksamhetsåret 2015.. eller ja.. det var tänkt att den bara skulle täcka 2015, men med tanke på allt som vi vill göra och de faktum att det är lite pillrigt att söka för visum och verksamhetstillstånd osv så har vi istället beslutat oss för att ge TRE år för Gud att jobba med (till att börja med). Planen kommer alltså innefatta 2015-2018.
 
Har nu börjat få struktur på det, men det är väldigt svårt att se begränsningar då nya och riktigt bra idéer hela tiden poppar upp.. Att skapa begränsningar då man arbetar för någon som är totalt begränslös känns lite bakvänt, men får försöka påminna mig/oss om att de som ska läsa den och godkänna den inte är begränsningslösa. 
 
Hemsidan för projektet ska även den få sig en updatering - men följ gärna med oss på resan :)
http:// www.streetlight.nu
 
______________________________________________

Streetlight är en ideell organisation grundad i norra Sverige. Organisationen riktar sig till socialt utsatta människor som på grund av omständigheter som handikapp, drogmissbruk, våld, fattigdom etc. står långt från samhället. Målet är att hjälpa dem finna sin tro i Kristus, växa som människor, finna sin dröm och ge dem de verktyg som behövs för att vidareutveckla de färdigheter som krävs för att nå det målet. Förhoppningen är att insatserna ska ge ringar på vattnet och att deltagarna i sin tur för kunskaperna vidare till fler och därigenom hjälpa och stödja så många som möjligt. Verksamheten har sin grund i den Etiopiska missionssatsningen men kommer i förlängningen även att innefatta en svensk version samt ett samarbete länderna emellan. I ett längre och framskridande skede ser organisationen gärna att verksamhetsplanen kan spridas till fler länder och hjälpa utsatta även där.